Zestawy świąteczne 2024 r.
(zamówienia składane minimum tydzień wcześniej)
Zestaw 1
Cena 135 zł/os. brutto
Przystawki
Śledź w sosie salsa
(papryka kolorowa, cebula czerwona, jalapeno, kolendra, pomidor)
Ręcznie robione pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką
Kapusta wigilijna
Zupa
Wykwintna zupa grzybowa z łazankami
Danie główne (do wyboru przez organizatora):
Filet z łososia z musem ziemniaczanym (ziemniaki, musztarda francuska, cebula) oraz świeżym blanszowanym szpinakiem i chipsem z topinamburu
lub
Polędwiczki wieprzowe z ziemniaczanym gratin, podgrzybkami na maśle i musem marchewkowym
Desery
Półmisek słodkości:
- brownie z orzechami i migdałami 1 szt.
- sernik nowojorski z białą czekoladą, karmelizowaną pomarańczą i owocem granatu 1 szt.
- mini beziki z kremem mascarpone i pistacją 1 szt.
Zestaw 2
Cena 160 zł/os. brutto
Przystawki
Śledź bałtycki w oleju lnianym podany na gryczanym blinie i concasse z czerwonych buraków
Ręcznie robione pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana na pumperniklu
Kapusta wigilijna
Zupa
Wykwintna zupa grzybowa z łazankami
Danie główne (do wyboru przez organizatora):
Polędwiczka z dorsza z plastrem grillowanej cukinii, podana na risotto z pieczonymi kasztanami, smażonymi listkami brukselki i oliwą szczypiorkową
lub
Polędwiczki wieprzowe z ziemniaczanym gratin, podgrzybkami na maśle i musem marchewkowym
Desery
Półmisek słodkości:
- brownie z orzechami i migdałami 1 szt.
- sernik nowojorski z białą czekoladą, karmelizowaną pomarańczą i owocem granatu 1 szt.
- mini beziki z kremem mascarpone i pistacją 1 szt.
Zestaw 3
Cena 195 zł/os. brutto
Przystawki
Tatar z wędzonego łososia podany na gryczanym blinie z dodatkiem kaparów i jajka przepiórczego
Pielmieni z kaczką z karmelizowanymi śliwkami
Przysmak zakopiański z grillowanym oscypkiem, chipsem z bekonu, pomidorem cherry, cebulą czerwoną, grzankami czosnkowymi i żurawinowym vinaigrette
Półmisek domowych mięs pieczystych z ćwikłą, chrzanem i piklami
Kapusta wigilijna
Zupa
Wykwintna zupa grzybowa z łazankami
Danie główne (do wyboru przez organizatora):
Polędwiczka z dorsza z plastrem grillowanej cukinii, podana na risotto z pieczonymi kasztanami, smażonymi listkami brukselki i oliwą szczypiorkową
lub
Kurczak baby w miodzie i pomarańczach podany z talarkami z batata z rozmarynem oraz czerwoną kapustą na gorąco z dodatkiem żurawiny i śliwki węgierki
Desery
Półmisek słodkości:
- brownie z orzechami i migdałami 1 szt.
- sernik nowojorski z białą czekoladą, karmelizowaną pomarańczą i owocem granatu 1 szt.
- mini beziki z kremem mascarpone i pistacją 1 szt.
Street Restauracja Warszawa lunch, catering, happy hours, obsługa imprez, eventy