Zestawy wielkanocne 2025
Minimalne zamówienie 8 zestawów
Zestaw I
Zestaw przystawek i deserów - 95zł/ os
Przystawki:
Faszerowane jaja podane na kiełkach pora i lucerny
- z pieczarkami i szczypiorkiem
-z suszonymi pomidorami i papryką
-z łososiem wędzonym i koperkiem
-z kremem fraiche i kawiorem
Tartaletki z kruchego ciasta
-z kremem z kaczej wątróbki, przepiórczych jajek i czerwonego kawioru
-z warzywami, serem feta i oliwkami
-z pastą z sera Roguefort z galaretką cherry
Ptysie z ciasta parzonego
- z łososiem wędzonym i musem chrzanowym
- z serkiem philadelphia, kawiorem i jajkiem
Sałatka jarzynowa na łódeczkach cykorii
Specjały mięsne:
Schab faszerowany morelą i śliwką, rolada z boczku, karkówka w ziołach, pasztet z żurawiną, roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Desery:
Mazurek „Śliwka w czekoladzie”
Seromakowiec
Zestaw II – 149zł/ os
(przystawki, danie główne)
Przystawki:
Faszerowane jaja podane na kiełkach pora i lucerny
- z pieczarkami i szczypiorkiem
-z suszonymi pomidorami i papryką
-z łososiem wędzonym i koperkiem
-z kremem fraiche i kawiorem
Tartaletki z kruchego ciasta
-z kremem z kaczej wątróbki, przepiórczych jajek i czerwonego kawioru
-z warzywami, serem feta i oliwkami
-z pastą z sera Roquefort z galaretką cherry
Ptysie z ciasta parzonego
- z łososiem wędzonym i musem chrzanowym
- z serkiem philadelphia, kawiorem i jajkiem
Sałatka jarzynowa na łódeczkach cykorii
Specjały mięsne:
Schab faszerowany morelą i śliwką, rolada z boczku, karkówka w ziołach, pasztet z żurawiną, roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa w pieczeniowym sosie z zielonym pieprzem, pieczone talarki ziemniaków, sałatka ze świeżych warzyw z sosem wiosennym
Lub
Pieczony filet z sandacza z sosem chimichurri, puree ziemniaczane ze szczypiorkiem podane z pieczonymi korzennymi warzywami
Zestaw III – 185zł/ os
(przystawki, zupa, danie główne, deser)
Przystawki:
Faszerowane jaja podane na kiełkach pora i lucerny
- z pieczarkami i szczypiorkiem
-z suszonymi pomidorami i papryką
-z łososiem wędzonym i koperkiem
-z kremem fraiche i kawiorem
Tartaletki z kruchego ciasta
-z kremem z kaczej wątróbki, przepiórczych jajek i czerwonego kawioru
-z warzywami, serem feta i oliwkami
-z pastą z sera Roquefort z galaretką cherry
Ptysie z ciasta parzonego
- z łososiem wędzonym i musem chrzanowym
- z serkiem philadelphia, kawiorem i jajkiem
-z pieczarkami i świeżą dymką
Sałatka jarzynowa na łódeczkach cykorii
Specjały mięsne:
Schab faszerowany morelą i śliwką, rolada z boczku, karkówka w ziołach, pasztet z żurawiną, roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Zupa:
Staropolski Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Danie główne:
Kaczka pieczona (1/2 szt.) w pomarańczach podana z musem jabłkowo-żurawinowym, ziemniakami Hasselback z tymiankiem oraz sałatką z pieczonego buraka i świeżego szpinaku
Lub
Pieczony filet z sandacza z sosem chimichurri, puree ziemniaczane ze szczypiorkiem podane z pieczonymi korzennymi warzywami
Desery:
Mazurek „Śliwka w czekoladzie”
Seromakowiec
Street Restauracja Warszawa lunch, catering, happy hours, obsługa imprez, eventy